Näin helppoa on rakentaa huvilautta!

Kun olet hankkinut tarvittavat materiaalit, lautan rakentamiseen kuluu kaverin kanssa noin 4-6 tuntia. Valmiin lautan pituus on 4.80m ja leveys joko 2.50m tai 5.0m ja terassin ala vastaavasti 10m2 – 20m2. Kaikki tarvittavat puut, ruuvit ja muut osat on lueteltuna piirustuksessa. Valmistusmenetelmästä johtuen ponttonien mitat voivat vaihdella +10mm, joten pituussuuntainen puutavara kannattaa ostaa hieman pidempänä kuin piirustuksissa.

Tarvitset näitä työkaluja:

Porakone/ruuvinväännin

4mm ja 10mm poranterä

käsisaha

mittanauha

Aseta ponttonit peräkkäin kahteen jonoon halutun leveyden mukaiselle etäisyydelle toisistaan. 4.80m pituiseen ponttoniin tarvitaan 4 osaa: 1 päätyosa kumpaankin päähän ja kaksi runko-osaa.

Laita runkolankut kuvien mukaisesti ponttonien kiinnityspisteisiin ja varmista, että ne ovat suorassa. Kiinnitä lankut ponttoneihin ruostumattomilla tai kuumasinkityillä ruuveilla. Paina lankkua ponttonin kiinnityspintaa vasten samalla kun kiinnität ruuvit ja varmista ettei lankun ja ponttonin väliin jää rakoa.

Käytä kuumasinkittyjä kulmarautoja nurkissa vahvikkeena ja poraa 10mm reikä kiinnityssilmukkaa varten sekä kiinnitä silmukka. Lisää kaksi lankkua perään piirustuksen mukaisesti vahvikkeeksi, jos haluat käyttää perämoottoria. .